Sfaturi pentru a-ți menține sănătatea ochilor și a vederii în timpul călătoriilor lungi cu avionul

Estimated read time 4 min read

Ingrijirea ochilor este extrem de importanta in timpul calatoriilor cu avionul. Zborurile lungi pot avea un impact negativ asupra sanatatii ochilor, iar acest lucru poate fi evitat prin luarea unor masuri simple de ingrijire a ochilor. In acest articol, vom explora cateva sfaturi si trucuri pentru a avea grija de ochii dumneavoastra in timpul calatoriilor cu avionul.

Incepeti pregatirile cu cateva zile inainte de zbor

Pentru a va asigura ca ochii dumneavoastra sunt pregatiti pentru zbor, este important sa va odihniti suficient inainte de calatorie. Lipsa somnului poate duce la oboseala oculara si la alte probleme de vedere. Asigurati-va ca dormiti suficient cu cateva zile inainte de zbor pentru a va asigura ca ochii dumneavoastra sunt odihniti si pregatiti pentru calatorie.

De asemenea, este recomandat sa evitati consumul de alcool si cafeina inainte de zbor. Aceste substante pot provoca deshidratare si pot afecta sanatatea ochilor. In schimb, incercati sa consumati o dieta sanatoasa, bogata in fructe si legume, care contin antioxidanti benefici pentru ochi.

Alegeti locul potrivit in avion pentru ochii dumneavoastra

Locul pe care il alegeti in avion poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii ochilor dumneavoastra. Optati pentru un loc la fereastra, deoarece acesta va ofera o vedere mai buna si va permite sa va odihniti ochii privind peisajul in afara avionului. Evitati locurile aproape de aripi sau motoare, deoarece acestea pot fi zgomotoase si pot provoca disconfort ocular.

Daca aveti posibilitatea, luati in considerare upgrade-ul la clasa business sau la clasa intai. Aceste clase ofera mai mult spatiu pentru picioare si mai multa intimitate, ceea ce poate fi benefic pentru ochii dumneavoastra. De asemenea, puteti solicita un loc in partea din fata a avionului, unde este mai putin probabil sa fiti deranjat de lumina puternica sau de zgomot.

Utilizati ochelari de protectie

Purtarea ochelarilor de soare atunci cand urcati sau coborati din avion este importanta pentru a va proteja ochii impotriva razelor solare puternice. De asemenea, utilizarea mastilor pentru ochi poate ajuta la blocarea luminii in timpul zborului si la crearea unui mediu mai intunecat pentru odihna ochilor. In plus, luati in considerare utilizarea ochelarilor care blocheaza lumina albastra pentru dispozitivele electronice, deoarece aceasta lumina poate fi daunatoare pentru ochi.

Mentineti-va hidratat

Hidratarea adecvata este esentiala pentru sanatatea ochilor dumneavoastra in timpul calatoriilor cu avionul. Asigurati-va ca beti suficienta apa inainte si pe durata zborului pentru a preveni deshidratarea. Evitati consumul de alcool si cafeina, deoarece acestea pot provoca deshidratare si pot afecta sanatatea ochilor.

Faceti exercitii pentru ochi pe durata zborului

Exercitiile pentru ochi pot ajuta la relaxarea si intarirea muschilor oculari, reducand astfel oboseala oculara. Blink frecvent pentru a mentine ochii hidratati si pentru a preveni uscarea lor. De asemenea, priviti departe de dispozitivele electronice la fiecare 20 de minute pentru a reduce tensiunea oculara. Puteti face, de asemenea, intinderi si masaje usoare ale ochilor pentru a relaxa muschii oculari.

Faceti pauze de la utilizarea dispozitivelor electronice

Utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice poate provoca oboseala oculara si poate afecta sanatatea ochilor dumneavoastra. Incercati sa limitati utilizarea acestor dispozitive pe durata zborului si faceti pauze regulate pentru a va odihni ochii. Priviti in afara ferestrei sau inchideti ochii pentru cateva minute pentru a va relaxa ochii.

Utilizati picaturi pentru ochi uscati

Daca aveti tendinta de a avea ochi uscati, este recomandat sa aveti cu dumneavoastra picaturi lubrifiante pentru ochi pe durata zborului. Utilizati-le ori de cate ori simtiti nevoia pentru a mentine ochii hidratati si confortabili.

Protejati-va ochii impotriva luminii solare puternice

Atunci cand sunteti in afara aeroportului, asigurati-va ca purtati ochelari de soare pentru a va proteja ochii impotriva razelor solare puternice. De asemenea, puteti utiliza o palarie sau o viziera pentru a umbri ochii si a-i proteja impotriva luminii solare directe.

Evitati cititul in conditii de lumina scazuta

Cititul in conditii de lumina scazuta poate provoca oboseala oculara si poate afecta vederea. Utilizati o lampa de citit daca este necesar si evitati cititul in zone slab iluminate pentru a proteja ochii dumneavoastra.

Consultati un medic oftalmolog inainte de zbor daca aveti probleme de vedere

Daca aveti probleme de vedere, este recomandat sa va consultati cu un medic oftalmolog inainte de zbor. Primiti un control si actualizati reteta ochelarilor sau lentilelor de contact, daca este necesar. Discutati orice ingrijorari sau intrebari pe care le aveti cu medicul dumneavoastra.

Concluzie

Ingrijirea ochilor este esentiala in timpul calatoriilor cu avionul pentru a preveni oboseala oculara si alte probleme de vedere. Prin urmarea acestor sfaturi simple, puteti avea grija de ochii dumneavoastra si va puteti bucura de o calatorie confortabila si fara probleme. Prioritizati sanatatea ochilor dumneavoastra si luati masurile necesare pentru a-i proteja in timpul calatoriilor cu avionul.